Jason brengt de helden van Griekenland bijeen. Hij wil namelijk samen met hen zijn expeditie houden. Argos de scheepsbouwer maakt in de haven al een schip voor hem. Jason bewondert zijn werk en zegt hem: “Jouw werk bevalt mij! Het is dus passend om het schip naar jouw naam te noemen.” Uiteindelijk zijn de helden aanwezig en Jason, de leider van de expeditie, zegt tegen hen:

“Vrienden, op de expeditie wachten ons vele gevaren, maar niemand van jullie is uit angst afwezig. Want de gevleugelde Boreaden zijn aanwezig, omdat zij hun voortreffelijkheid willen tonen. En ook Orpheus is aanwezig. Orpheus betovert niet alleen de mensen met zijn liederen, maar ook de dieren en de bomen. En ook het meisje Atalante reist met ons mee, want Atalante overtreft met haar boog altijd de mannen. En ook jullie, wees zeer welkom, alle andere helden!

Argos maakt voor ons het schip, de Argo, en Athene helpt ons, want de godin van de kunstvaardigheid verschaft bij het werk kunde aan de scheepsbouwer. De Argo zal ons over de zee naar Kolchis dragen. Daar is immers het gulden vlies, en we moeten het gulden vlies naar Griekenland brengen. Argonauten, vele gevaren wachten mij en jullie, maar de expeditie zal ons ook grote eer brengen.”